Ingrediente
Gluconolactona
Sursa: Produs în mod natural prin fermentarea surselor regenerabile de carbohidrați. Aprobat de Ecocert Greenlife în conformitate cu standardele Cosmetice naturale și ecologice.
Gluconolactona este un compus lactonic format prin eliminarea unei molecule de apă din acidul gluconic, blând fără iritații. Pătrunde încet în celule datorită greutății sale moleculare mari, are proprietăți hidratante mai bune în comparație cu acidul hidroxilic (AHA) și este potrivit pentru pielea sensibilă. În plus, este, de asemenea, un puternic vânător de radicali liberi, antiinflamator, îmbunătățind strălucirea pielii și uniformizând tonusul pielii. Gluconolactona este un tratament eficient împotriva îmbătrânirii, a pielii grase, a acneei și a rozaceei.
Peelingurile PHA reprezintă următoarea generație de peelinguri chimice superficiale. Gluconolactona este un ingredient activ care tratează pielea foarte delicat, fără a afecta straturile mai profunde. Efectul este foarte asemănător cu cel al AHA-urilor (alfa-hidroxi-acizi sau acizi din fructe, cum ar fi acidul glicolic sau lactic), dar, ca tip de polihidroxi-acid, gluconolactona este mai benefică. Conținând cinci grupe hidroxil, are mai multe proprietăți hidratante în comparație cu acidul alfa-hidroxi cu o singură grupă hidroxil.
Deoarece este o moleculă mai mare, gluconolactona pătrunde încet în piele, fără a o arde, așa cum fac alte peelinguri chimice cu ingrediente active alternative. De aceea, gluconolactona non-iritantă este perfectă chiar și pentru peelingul pielii uscate și hipersensibile. PHA atunci când este folosit singur nu ́necesită aplicarea unui neutralizator de bază după tratament și poate fi spălat doar cu apă. Este un tratament foarte delicat pentru piele care poate fi folosit de câte ori doriți pentru a obține rezultatul dorit.
Efectul blând al peelingului îl face potrivit pentru persoanele cu prag scăzut de durere, neprovocând arsuri pe piele sau alte senzații de disconfort. În plus, riscul simptomelor post-peeling, cum ar fi roșeața și umflarea, este redus semnificativ, evitându-se pigmentarea post-inflamatorie.
Gluconolactona nu se acumulează în celule și este ușor de excretat din organism. Dar chiar și în concentrații relativ mari nu are un efect mutagen sau toxic.
Indicații ale peelingurilor cu gluconolactonă:
1. Deshidratare epidermică (piele uscată, însetată, descuamată)
2. Acnee (comedoane, puncte negre, puncte albe, acnee, post-acnee)
3. Hiperpigmentare epidermică (pete pigmentare pe stratul exterior al pielii)
4. Hiperkeratoză (strat cornos aspru și îngroșat a pielii)
5. Seboree (secreție excesivă de ulei cauzată de o încălcare a glandelor sebacee)
6. Piele hipersensibilă și predispusă la alergii
7. Pori dilatați
8. Piele lăsată, flască
9. Tenul tern și neuniform al pielii
10. Foto-îmbătrânirea (îmbătrânirea pielii cauzată de radiațiile UV excesive)
Proprietăți ale peelingurilor cu gluconolactonă:
1. Efecte antiinflamatorii și antioxidante, stimularea sistemului imunitar al pielii. Gluconolactona este un antioxidant natural, care este la fel de eficient ca și vitamina C (acid ascorbic) și vitamina E (tocoferol). Este conținută în piele menținând un conținut optim de umiditate. Gluconolactona blochează sinteza pro-interleukinei-1, care este responsabilă de reglarea sistemului imunitar și a cărei concentrație ridicată în stratul cornos al pielii poate provoca o inflamație crescută.
2. Restabilirea echilibrului pH-ului. Interacțiunea gluconolactonei cu pielea începe odată ce a fost aplicată, afectând mantaua acidă. Activitatea enzimei depinde de echilibrul pH-ului care poate fi perturbat de mediul ostil, machiaj, îngrijirea pielii sau patologie. Influența blândă a gluconolactonei ajută la obținerea unui nivel adecvat al pH-ului, restabilind echilibrul pH-ului și un proces adecvat de reînnoire a pielii.
3. Recuperarea proprietăților de barieră a pielii, întărirea fibrelor de colagen. Integritatea barierei cutanate este dependentă de activitatea serin proteazei – o enzimă care scindează oasele peptidice din proteine. Celulele pielii sunt conectate cu fibre proteice. Aceasta înseamnă că reducerea activității serin proteazei cauzată de nivelul mai scăzut al pH-ului în mantaua acidă poate contribui la menținerea joncțiunilor celulare. Gluconolactona activează, de asemenea, sinteza lipidelor în keratinocite, asigurând hidratarea în stratul cornos al pielii.
4. Efect de hidratare. Capacitatea gluconolactonei de a transfera moleculele de apă joacă un rol central în hidratarea pielii. Ajungând în stratul granular al pielii, apa determină scăderea concentrației de ioni de calciu trimițând un semnal către organism pentru a stimula sinteza lipidelor în keratinocite.
5. Eliminarea hiperpigmentării și efectul de protecție împotriva fotoîmbătrânirii. Ca agent chelant, gluconolactona are capacitatea de a lega și elimina radicalii liberi din organism. Procesul de oxidare, cauzat de supraabundența de fier și de influența razelor UV, se produce în pigmentarea pielii care este un semn tipic al fotoîmbătrânirii. Gluconolactona ajută la legarea ionilor liberi de fier, prevenind procesul de oxidare și consecințele radiațiilor UV.
6. Efect de lifting și fermitate, netezirea suprafeței pielii. Gluconolactona inițiază procesele care preced producția de acid hialuronic în keratinocite și fibroblaste, precum și sinteza în matricea metaloproteinazei (necesară pentru regenerarea țesuturilor) și a colagenului.
7. Efectul de netezire a tonusului pielii este asigurat de acțiunea keratolitică a gluconolactonei – exfolierea superficială a celulelor moarte ale pielii.
Salicilat de betaină
Sursa: naturală, derivată din sfeclă de zahăr.
Salicilatul de betaină este un acid gras derivat din planta de sfeclă de zahăr, salicilatul de betaină poate fi găsit în tot felul de fructe, nuci și legume, precum și în mod natural în pielea dumneavoastră. Salicilatul de betaină este un beta-hidroxi-acid keratolitic (BHA), similar acidului salicilic, care reface suprafața pielii, îmbunătățind tonusul și textura acesteia. Spre deosebire de acidul salicilic, însă, salicilatul de betaină este surprinzător de blând cu pielea.
Acesta combină perfect beneficiile acidului salicilic cu proprietățile unice și blânde de îmbunătățire a pielii, un exfoliant solubil în ulei care pătrunde în stratul mai profund al pielii, BHA este mai eficient decât AHA, deoarece ajută la îndepărtarea stratului cel mai superior al epidermei. Îndepărtarea celulelor deteriorate și moarte de la suprafața pielii încurajează creșterea de celule noi și sănătoase ale pielii. Acesta poate îmbunătăți pe scară largă starea pielii, și că are proprietăți antimicrobiene și funcție exfoliantă, hidratantă.
Conform informațiilor bazate pe testele in vivo, salicilatul de betaină prezintă o eficacitate comparabilă cu cea a acidului salicilic la o concentrație dublă. Așadar, se pare că, pentru a obține aceleași rezultate de la salicilatul de betaină ca un produs cu 1% acid salicilic, este necesară o concentrație de 2% de salicilat de betaină.
Cercetările au indicat că salicilatul de betaină poate îmbunătăți, de asemenea, producția de colagen, hiperpigmentarea și retenția de apă intracelulară. Cea mai mare parte a salicilatului de betaină farmaceutică este, de asemenea, prietenoasă cu veganii, datorită acelor plante de sfeclă de zahăr menționate mai devreme.
Datorită efectului său keratolitic (peeling), salicilatul de betaină este folosit chiar și în îndepărtarea defectelor epidermice, cum ar fi negii și calusurile. Dar pentru pielea normală și grasă a feței, efectul keratolitic cotidian al salicilatului de betaină reduce apariția punctelor negre și oprește formarea porilor înfundate care pot duce la apariția acneei.
După cum probabil ați ghicit, cei care vor beneficia cel mai mult de utilizarea salicilatului de betaină sunt cei care au acnee. Nu numai că salicilatul de betaină este eficient în descompunerea sebumului și a cheratinei acumulate în porii pielii, dar, datorită faptului că are aproximativ jumătate din puterea acidului salicilic, este suficient de blând pentru pielea sensibilă.
Acestea fiind spuse, la fel ca în cazul tuturor exfolianților AHA și BHA, vă recomandăm să fiți deosebit de precauți în a vă proteja pielea de expunerea la soare după utilizare. Folosiți întotdeauna un SPF cu spectru larg pentru a evita sensibilitatea și deteriorarea pielii.
Acid ferulic
Sursa: sinteză
Acidul ferulic se găsește în natură, în plante, ca acid liber sau ca ester, în principal în semințe, frunze și scoarță. Peelingurile cu acid ferulic sunt superficiale. Acidul ferulic are puternice proprietăți antioxidante care luptă împotriva speciilor reactive de oxigen (ROS), reparând daunele aduse ADN-ului. Efectele sale depigmentante derivă din funcția sa de inhibitor necompetitiv al tirozinazei.
Principala indicație a acidului ferulic este fotoîmbătrânirea, cu beneficii în melasmă, acnee și rozacee. Acesta este capabil să reducă semnele de fotoîmbătrânire, cum ar fi ridurile fine, să favorizeze uniformizarea tonusului pielii prin reducerea hiperpigmentării și să redea pielii strălucirea naturală prin stimularea înlocuirii celulelor.
Se spune că textura generală a pielii se îmbunătățește, iar tratamentul stimulează hidratarea prin creșterea nivelului de ceramide din piele pentru a ajuta la prevenirea pierderii de apă. Pentru pacienții cu rozacee și acnee, tratamentul poate reduce producția de sebum, poate îmbunătăți aspectul cicatricilor și poate diminua dimensiunea porilor.
În îngrijirea zilnică a pielii, acidul ferulic este, de asemenea, interesant, oferind următoarele beneficii:
– un efect de protecție solară
– o eficacitate antioxidantă
– o eficacitate antiinflamatoare și antimicrobiană
Efectul de protecție solară:
Acidul ferulic și esterii săi, ca și agenții chimici de protecție solară, au o structură fenil-2-propenă, ceea ce înseamnă că au o grupă vinil la nivelul inelului benzenic, care absoarbe puternic lumina UV.
Prin această absorbție se va forma radicalul fenoxi stabilizat, iar ulterior va avea loc o izomerizare cis-trans. Prin acest mod de acțiune, acidul ferulic din scoarță, frunze și semințe protejează planta de razele nocive ale luminii solare. Acidul ferulic și esterii acestuia prezintă un maxim de absorbție UV la 280 nm și 340 nm. Prin adăugarea a 0,2 – 0,5 % acid ferulic se poate obține un factor de protecție solară de 3 – 5.
Eficacitatea antioxidantă:
Un adaos de acid ferulic este capabil să prevină dezvoltarea radicalilor declanșați de oxigen și de radiațiile UV. Fiecare radical reactiv Lx sau L-O-O-x (radical lipoper-oxil) care ar putea intra în contact cu o moleculă de acid ferulic absoarbe un atom de hidrogen din grupa fenolică a acidului ferulic.
Se generează un fenoxiradical, care prezintă o stabilizare ridicată a rezonanței. Prin urmare, acidul ferulic este aprobat ca agent antioxidant în produsele cosmetice și în alimente. Acidul ferulic și aminoacizii sau dipeptidele formează amestecuri cu efecte antioxidative sinergice împotriva peroxidării acizilor grași nesaturați și a grăsimilor de orice fel.
Eficacitate antiinflamatorie:
Efectul multor agenți antiinflamatori se bazează pe influența lor asupra mediatorilor reacțiilor inflamatorii. Radicalii de oxigen fac parte dintre acești mediatori. Eficacitatea antiinflamatoare a acidului ferulic se bazează pe potențialul său antioxidant. Acidul ferulic este capabil să intervină în ciclurile care sunt responsabile de acnee și de pielea grasă.
Indicații pentru peelingurile cu acid ferulic:
1. Deshidratare epidermică (piele uscată, însetată, descuamată)
2. Foto-îmbătrânirea (îmbătrânirea pielii cauzată de radiațiile UV excesive)
3. Hiperpigmentare epidermică (pete pigmentare pe stratul exterior al pielii)
4. Linii fine și riduri superficiale
5. Piele flască, lăsată, căzută
6. Tonus neuniform și tern al pielii
7. Rozaceea
Proprietăți ale peelingurilor cu acid ferulic
Datorită compoziției sale, principala indicație a acestui sistem este fotoîmbătrânirea, cu beneficii în melasmă, acnee și rozacee. Este capabil să reducă semnele de fotoîmbătrânire, cum ar fi ridurile fine, să promoveze un tonus uniform al pielii prin reducerea hiperpigmentării și să redea pielii strălucirea naturală prin stimularea înlocuirii celulelor.
Se spune că textura generală a pielii se îmbunătățește, iar tratamentul stimulează hidratarea prin creșterea nivelului de ceramide din piele pentru a ajuta la prevenirea pierderii de apă. Pentru pacienții cu rozacee și acnee, tratamentul poate reduce producția de sebum, poate îmbunătăți aspectul cicatricilor și poate diminua dimensiunea porilor. Acest peeling este, de asemenea, indicat ca pregătire pentru alte proceduri estetice.
Peelingul ferulic este un sistem de peeling foarte puternic și sigur. Începând cu primul tratament, pacienții raportează că pielea lor se simte mai netedă și mai întinsă și arată mai luminoasă, cu o strălucire tinerească. Rezultatele sunt imediat vizibile în ceea ce privește îmbunătățirea culorii pielii, ceea ce face ca acest peeling să fie unul dintre cele mai valoroase și benefice produse pentru clienți.
Peelingul ferulic poate fi utilizat în toate anotimpurile (inclusiv vara) și la toate tipurile de piele și rasele. Oferă un nou mod simplu, practic și sigur de a efectua tratamente de peeling în cabinetul medical, făcând posibilă obținerea unor rezultate excelente într-un timp foarte scurt. Nu va produce arsuri sau mâncărimi în timpul aplicării. Dar tratamentul de îngrijire la domiciliu bazat pe acid ferulic potențează rezultatele, crescând eficiența pe termen lung.
Acid lactic
Sursa: naturală & ECOCERT
Acidul lactic este un alfa-hidroxi-acid (AHA sau acidul din fructe) produs prin glicoliză. Este un produs natural, sigur din punct de vedere biologic, care joacă un rol esențial în metabolismul carbohidraților în organismul uman și este, de asemenea, o componentă importantă a factorului natural de hidratare a pielii (NMF).
În îngrijirea pielii, acidul lactic este potrivit pentru cei care au pielea ușor iritată. De asemenea, ajută la menținerea porilor limpezi prin îndepărtarea celulelor moarte plus excesul de ulei, prevenind formarea coșurilor supărătoare, a punctelor negre sau a capetelor albe. Acidul lactic accelerează în mod eficient reînnoirea celulară și stimulează reînnoirea celulelor, mai mult, ajută la îmbunătățirea factorului natural de hidratare a pielii, sau modul în care pielea se menține hidratată. Practic, acidul lactic ajută la menținerea pielii hidratate și la o senzație mai puțin uscată.
În cazul peelingurilor, moleculele ușoare de acid lactic trec cu ușurință prin membranele celulare, asigurând o penetrare uniformă a acidului lactic în straturile pielii și o expunere uniformă a acestuia pe toată suprafața pielii. Acidul lactic este unul dintre cei mai siguri și mai blânzi agenți de peeling. Este perfect pentru pielea uscată și hipersensibilă, dar poate funcționa excelent și pentru pielea grasă, ceea ce înseamnă de fapt că se potrivește tuturor tipurilor de piele.
Acțiunea multiplă a acidului lactic influențează pozitiv numeroase procese, inclusiv regenerarea epidermei, microcirculația pielii, sinteza glicozaminoglicanilor, a colagenului și a ceramidelor, oferind o hidratare profundă și consolidând funcția de barieră a pielii. Ca agent de exfoliere superficială ușoară, acidul lactic este conceput în primul rând pentru pielea tânără cu probleme minore, dar poate fi utilizat, de asemenea, ca parte a unei terapii complexe de către femeile de peste 35 de ani.
În comparație cu alți agenți chimici, acidul lactic este cel mai blând disponibil, cauzând mai puțin disconfort cutanat. Acidul lactic este hipoalergenic și prietenos cu pielea, fiind o componentă naturală a pielii. Spre deosebire de peelingurile de față cu alți AHA, peelingul cu acid lactic nu provoacă deshidratarea pielii oferind o hidratare ultraprofundă și restabilind bariera protectoare a pielii. Aceste proprietăți unice ale peelingului cu acid lactic îl fac potrivit atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă.
Acidul lactic nu posedă un efect fotosensibilizator, astfel încât poate fi folosit pe tot parcursul anului. În timpul verii este important să folosiți o protecție solară puternică cu cel puțin SPF 50+ și să urmați recomandările pentru a preveni complicațiile. Evitați expunerea excesivă la soare și supraîncălzirea.
Indicații pentru peelingul cu acid lactic:
1. Deshidratare epidermică (piele uscată, însetată, descuamată)
2. Acnee ușoară (comedoane, puncte negre, puncte albe, post-acnee)
4. Hiperpigmentare epidermică (pete pigmentare pe stratul exterior al pielii)
5. Hiperkeratoză (strat cornos aspru și îngroșat al pielii)
6. Seboree (secreție excesivă de ulei cauzată de o încălcare a glandelor sebacee)
7. Piele hipersensibilă și predispusă la alergii
8. Pori dilatați
9. Piele lăsată, flască
10. Tenul tern și neuniform al pielii
11. Foto-îmbătrânirea (îmbătrânirea pielii cauzată de radiațiile UV excesive)
12. Linii fine și riduri superficiale
Proprietățile peelingurilor cu acid lactic:
1. Efect cheratolitic prin întreruperea legăturilor dintre corneocitele din stratul cornos, ceea ce duce la exfolierea celulelor moarte ale pielii. Acest proces favorizează renovarea pielii activând proliferarea celulară în stratul bazal.
2. Efect hidratant. Fiind unul dintre componentele NMF, acidul lactic asigură o puternică acțiune hidratantă. Natural Moisturizing Factor este un complex de substanțe care reține apa în stratul cornos al pielii posedând capacitatea de a atrage și reține umiditatea asigurând turgescența și elasticitatea pielii. Prin renovarea epidermică, celulele moarte biologic ale stratului cornos (corneocite) sunt înlocuite de celulele metabolic active ale stratului bazal (keratinocite) asigurând în plus o hidratare în profunzime.
3. Efect de lifting obținut prin stimularea proliferării (diviziune celulară) și a activității fibroblastelor (celule papilare dermice). Fibroblastele sunt celule primare ale țesutului conjunctiv lax care produc componente ale substanței intercelulare (colagen, elastină, fibronectină) și sunt responsabile de sinteza glicozaminoglicanilor (sau mucopolizaharide cunoscute pentru proprietățile lubrifiante esențiale pentru organismul uman). Prin creșterea hidratării și a proprietăților viscoelastice ale pielii, acidul lactic îmbunătățește turgescența pielii, calmează textura pielii și reduce liniile fine și ridurile mici.
4. Efect sebostatic și comedolitic prin întreruperea conexiunilor intercelulare dintre corneocite, deblocând porii înfundate și reducând secreția de sebum. Acidul lactic favorizează, de asemenea, degradarea trigliceridelor inhibând lipaza eliberată de bacteriile care cauzează acnee, prevenind astfel inflamația. Ajută la controlul secreției de sebum reducând excesul de sebum și ameliorând uscăciunea, favorizează micșorarea porilor mari și îmbunătățirea pielii acneice cu comedoane, papule și pustule fără a o usca excesiv.
5. Efect de albire obținut prin exfolierea celulelor moarte ale pielii. Acidul lactic facilitează, de asemenea, distribuirea uniformă a granulelor de melanină în epidermă și favorizează inhibarea tirozinazei – o enzimă melanogenă care afectează culoarea pielii. Ca urmare, tonul pielii devine deschis și uniform.
6. Efect bacteriostatic și antiinflamator. Efectul acidifiant al acidului lactic ionizat, susținut de ionul lactat nepenetrant pentru piele, asigură condiții nefavorabile pentru dezvoltarea bacteriilor patogene (cel mai eficient împotriva bacteriilor anaerobe și puțin mai puțin eficient împotriva drojdiilor și ciupercilor).
7. Efect antioxidant. Reducând producția de radicali liberi, cum ar fi superoxizii și hidroxilii, acidul lactic asigură o protecție puternică a pielii împotriva factorilor de mediu dăunători.
Acid lactobionic
Sursa: Se obține în mod natural prin oxidarea lactozei.
Un acid organic polihidroxilat cu numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii, care nu provoacă iritații la nivelul pielii. Datorită multiplelor grupe hidroxil, acidul lactobionic este un puternic umectant și un conținut ridicat de apă/umiditate suplimentată, menținând strălucirea și umplerea pielii.
Se pare că această performanță este mai bună decât unii umectanți tradiționali, cum ar fi glicerina și sorbitolul. Acesta poate preveni deteriorarea membranei celulare de către oxidare, poate promova formarea componentelor matricei dermice, inclusiv a colagenului, și poate spori capacitatea de auto-regenerare a pielii.
– Beneficii excelente de hidratare și umectare a pielii
– Beneficii antioxidante, chelatare și alte beneficii de protecție a pielii
– Îmbunătățirea aspectului de claritate, grosime și calitate a pielii
– Beneficii protectoare pentru pielea fotoîmbătrânită
– Mai blândă, cu un nivel scăzut de iritație
Peelingurile PHA reprezintă următoarea generație de peelinguri chimice superficiale. Acidul lactobionic este un ingredient activ care tratează pielea foarte delicat, fără a afecta straturile mai profunde. Efectul este foarte asemănător cu cel al AHA-urilor (alfa-hidroxi-acizi sau acizi din fructe, cum ar fi acidul glicolic sau lactic), dar, ca tip de acid polihidroxilat, acidul lactobionic este mai benefic. Deoarece este o moleculă mai mare, acidul lactobionic pătrunde încet în piele fără să o ardă, așa cum fac celelalte peelinguri chimice cu ingrediente active alternative. Se potrivește pielii uscate și hipersensibile.
PHA atunci când este folosit singur nu ́necesită aplicarea unui neutralizator de bază după tratament și poate fi spălat doar cu apă. Este un tratament foarte delicat pentru piele care poate fi folosit de câte ori doriți pentru a obține rezultatul dorit. Efectul blând al peelingului îl face potrivit pentru persoanele cu prag scăzut de durere, neprovocând arsuri pe piele sau alte senzații de disconfort. În plus, riscul simptomelor post-peeling, cum ar fi roșeața și umflarea, este redus semnificativ, evitându-se pigmentarea post-inflamatorie. Acidul lactobionic nu se acumulează în celule și este ușor de excretat din organism. Dar chiar și în concentrații relativ mari nu are un efect mutagen sau toxic.
Indicații pentru peelingul cu acid lactobionic:
1. îmbătrânirea pielii;
2. îmbătrânirea prematură;
3. hiperpigmentare;
4. reducerea elasticității pielii;
5. piele predispusă la alergii;
6. riduri – atât riduri fine, cât și riduri adânci legate de vârstă;
7. gura care se întoarce în jos, fața căzută;
8. cicatrici și fire de păr încarnate;
9. fotoîmbătrânire.
Proprietățile peelingurilor cu acid lactobionic:
1. Regenerare. Acidul lactobionic include galactoză, care este renumită pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor. Acidul permite repararea structurilor deteriorate ale pielii și o regenerare mai rapidă. Datorită capacității sale unice de a stimula vindecarea rănilor, poate fi folosit cu succes pe pielea predispusă la acnee și inflamații.
2. Pătrunderea treptată în piele. Acidul lactobionic are o masă moleculară considerabilă și este format din molecule relativ mari. Ca urmare, acesta pătrunde în piele treptat, strat cu strat, ceea ce este mai puțin dăunător decât peelingurile efectuate cu acizi glicolici sau lactici. Datorită penetrării graduale, acidul lactobionic nu provoacă senzație de arsură severă în timpul tratamentului sau complicații după peeling.
3. Biocompatibilitate ridicată cu pielea umană. Pielea se adaptează cu ușurință la acidul lactobionic; atunci când toate etapele peelingului chimic sunt efectuate corect, nu apar descuamări severe, mâncărimi sau hiperemie.
4. Activitate anti-foto-îmbătrânire. Acidul lactobionic inhibă metaloproteinazele matriceale, care sunt principala cauză a îmbătrânirii pielii. Acestea distrug componentele majore ale matricei extracelulare a pielii, în special colagenul, provocând pierderea elasticității, riduri profunde și o față flască. Metaloproteinazele sunt responsabile de procesul de îmbătrânire a pielii și de apariția telangiectaziilor – zone roșii alungite pe față. Activitatea lor este stimulată de expunerea îndelungată la lumina soarelui și duce la fotoîmbătrânire rapidă.
5. Proprietăți antioxidante. Acidul lactobionic poate funcționa ca o legătură între ionii de fier, oferind un puternic efect antioxidant. Acesta elimină radicalii liberi intermediari și protejează pielea de radiațiile UV periculoase.
6. Hidratare profundă. Acidul lactobionic ajută la hidratarea pielii. Este capabil să absoarbă apa și să o rețină în interiorul pielii, chiar și atunci când pielea este expusă la condiții meteorologice nefavorabile, adică la un aer din ce în ce mai uscat, pentru o perioadă lungă de timp. Acidul lactobionic creează o peliculă de apă la suprafața pielii, care ajută la combaterea semnelor de uscăciune, mâncărime și senzație de piele uscată pentru o perioadă lungă de timp.
7. Acțiune peeling. Acidul lactobionic activează reînnoirea structurilor celulare, permite curățarea în profunzime și îndepărtarea delicată a celulelor moarte, precum și a particulelor de praf și murdărie care cauzează înfundarea porilor.
8. Capabilă să fie utilizată în orice perioadă a anului. Atât acidul mandelic, cât și acidul lactobionic protejează eficient pielea de radiațiile UV. Datorită acestui fapt, tratamentele de peeling pot fi efectuate în orice anotimp, chiar și vara, fără teama de a dezvolta efecte secundare neașteptate, precum pistrui sau pete pigmentare.
9. Întinerire, îmbunătățirea fermității pielii. Pielea este întinerită datorită capacității acidului de a crește producția de colagen și de a încetini foto-îmbătrânirea.
Acid mandelic
Sursa: Natural.
Acidul mandelic este un alfa-hidroxi-acid aromatic care aparține celei de-a doua generații de hidroxi-acizi: puterea de peeling fără dezavantaje. Derivat din amigdalină, un extract din migdale amare. Molecula de acid mandelic este mai mare decât molecula de acid glicolic, astfel că nu pătrunde în profunzime.
În ciuda pKa-ului său de 3,41, mai puternic decât acidul glicolic, în general nu este iritant și este bine tolerat chiar și de pielea sensibilă. Acidul mandelic a fost folosit în medicină ca antiseptic: este o substanță netoxică după ce este ingerată pe cale orală.
- Îmbunătățirea texturii pielii (riduri și linii fine) fără iritații sau eritem, comparativ cu rezultatele obținute pe baza preparatelor pe bază de acid glicolic
- Acțiunea de iluminare se îmbunătățește rapid (chiar și melasma dermică și epidermică), fără efecte adverse. Nu provoacă un răspuns inflamator sau hiperpigmentare: potrivit pentru pielea închisă la culoare și sensibil.
- Produce mai puține senzații de înțepături în timpul aplicării: potrivit pentru pielea sensibilă
- Efecte antibacteriene: tratament ideal pentru acnee sau erupții ocazionale
Din cauza structurii sale moleculare mai mari în comparație cu alți AHA, cum ar fi acidul glicolic, se știe că acidul mandelic are o penetrare mai lentă în piele, ceea ce, în parte, atenuează potențialul său de iritare a pielii. Implicit, viteza de acțiune a unei aplicații de acid mandelic poate fi mai lentă sau mai graduală decât a altor acizi AHA, iar utilizarea sa poate fi mai potrivită pentru aplicații pe piele sensibilă.
S-a constatat că acidul mandelic este util pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni ale pielii, inclusiv lentigenele cauzate de razele UV, întunecarea pielii observată în cazul melasmei, tratarea acneei inflamatorii necistice, a ridurilor și a liniilor fine.
Indicații pentru peelingul cu acid mandelic:
1. Acnee și rozacee;
2. Foliculita;
3. Post acnee și seboree grasă;
4. Comedoane (puncte negre);
5. Riduri minore de expresie;
6. Imperfecțiuni de acoperire a pielii;
7. Tonus și fermitate scăzută a pielii;
8. Pete pigmentare, pistrui, ten neuniform;
9. Microcirculație insuficientă la nivelul învelișului cutanat;
10. Pori dilatați.
Acest tip de peeling este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru a pregăti pielea pentru resurfacingul cu laser și pentru peelingul chimic mediu, deoarece are un efect bacteriostatic și antiinflamator.
Proprietățile peelingurilor cu acid mandelic:
1. Are un efect keratolitic (exfoliant superficial). Desprinde straturile superioare ale epidermei și elimină celulele cutanate inutile.
2. Efectul de lifting se obține datorită sintezei de colagen și elastină care activează regenerarea celulară și netezirea ridurilor minore.
3. Are un efect bacteriostatic și antiinflamator, adică suprimă generarea de bacterii datorită similitudinii structurale cu macrolidele antibiotice. Astfel, acidul reduce riscul de contaminare și inflamație a acoperirii pielii.
4. Efectul de albire a pielii se obține prin îndepărtarea stratului cornos; pielea devine mai fină și mai deschisă.
5. Efectul citoprotector (antioxidant) se obține datorită blocării radicalilor liberi și capacității de a fixa ionii de metale grele. Aceasta înseamnă protecția celulelor pielii de influența negativă a mediului înconjurător.
6. Efectul comedolitic se obține prin deblocarea deschiderilor foliculilor de păr și prin reducerea secreției și a dimensiunilor canalelor excretoare ale glandelor sebacee. Acidul mandelic reduce porii, tratează acneea dureroasă cu comedoane, papule și pustule, precum și foliculita gram-negativă și punctele negre.
Acid fitic
Sursa: Acid de origine naturală obținut dintr-un porumb fără OMG.
Este un extract vegetal cu unele efecte antioxidante și antiinflamatoare. Acidul fitic este un acid de origine naturală care se găsește în multe surse vegetale, inclusiv în porumb, grâu, orez, soia, susan și ovăz. Ca și alți antioxidanți, acidul fitic poate ajuta la neutralizarea daunelor provocate de radicalii liberi în piele.
Mai mult, acesta deține capacitatea de a absorbi anumite minerale (proprietăți chelatare) – unele specifice care pot avea efecte dăunătoare asupra pielii atunci când devin prea abundente. Se pare că acționează mecanic pentru a absorbi până la moleculele de fier din piele, care sunt responsabile de deteriorarea ADN-ului. Acidul fitic este un AHA blând și este excelent pentru cei cu pielea sensibilă sau pentru cei cu rozacee.
În peelinguri, acidul fitic are o structură unică care oferă o activitate de auto-neutralizare care produce efecte keratolitice blânde și ajută la reînnoirea celulelor. Exfolierea adecvată ajută la menținerea sănătății pielii prin îndepărtarea barierei de celule moarte care blochează pielea pentru a descoperi celulele noi și proaspete de dedesubt, pentru a oferi numeroase beneficii, cum ar fi reducerea porilor înfundate și a erupțiilor cutanate, creșterea producției de colagen, liniile fine sunt atenuate și par mai puțin vizibile, uscăciunea și descuamarea sunt mult reduse, iar pielea pare mai netedă, cu un ten mai uniform.
Hiperpigmentarea poate ataca pielea pe măsură ce îmbătrânește, făcând-o să pară pătată, neuniformă și cicatrizată. Mai multe afecțiuni pot provoca o producție mai mare de melanină, substanța responsabilă de culoare (pigment), ceea ce duce la apariția unor pete întunecate pe piele. Prin inhibarea transformării enzimatice a tirozinei în melanină, acidul fitic poate oferi un efect de iluminare a pielii.
Cu o eficacitate exfoliantă comparabilă cu cea a acidului glicolic și cu capacitatea de a inhiba sinteza melaninei comparabilă cu cea a Ascorbyl Glucosidei, acidul Phytic este, fără îndoială, un acid blând cu beneficii multiple pentru peelinguri.
Experții americani în frumusețe au fost primii care au oferit tratamente de exfoliere cu fitice. Din acest motiv, unele saloane de înfrumusețare îl numesc “peeling în stil Hollywood”. În Statele Unite, acesta este extrem de popular, deoarece poate fi efectuat în orice anotimp și nu necesită o perioadă lungă de recuperare. Se poate începe să se meargă la serviciu sau să se iasă în oraș imediat după tratament.
Acidul fitic este un acid superficial. Nu este necesară o neutralizare în timpul procedurii. În afară de acidul fitic, peelingul fitic s-a dovedit a fi o modalitate excelentă de a rezolva problemele pielii mature cu cuperoză. Peelingul cu phytic poate fi efectuat pe tot parcursul anului. Experții în frumusețe recomandă utilizarea acestuia chiar și în perioadele de activitate solară ridicată.
Indicații pentru peelingul cu acid fitic:
1. Piele cu pori dilatați
2. Hiperpigmentare
3. Demodicoza în remisiune
4. Îmbătrânirea pielii
5. Vergeturi
6. Cicatrici vechi și noi
7. Îmbătrânirea prin fotografie
8. Pierderea elasticității pielii
9. Pielea deshidratată
10. Linii fine
11. Keratoame (excrescențe ale pielii cauzate de expunerea excesivă la soare)
12. Stadiul pregătitor pentru tratamente mai complicate ale pielii, cum ar fi resurfacția cutanată cu laser sau microdermoabraziunea.
Proprietăți ale peelingurilor cu acid fitic:
1. Capacitatea dovedită științific de a exfolia și curăța foarte ușor pielea.
2. Capabile să inactiveze tirozinaza – enzima, care provoacă hiperpigmentarea atunci când este produsă în exces. Așa se explică și bunele proprietăți antioxidante, de albire și antiinflamatorii ale acidului fitic, care ajută la îndepărtarea petelor pigmentare existente și previn în mod eficient dezvoltarea celor noi. Acidul fitic se caracterizează, de asemenea, printr-un efect semnificativ de întinerire și de lifting.
3. Una dintre trăsăturile caracteristice ale acidului fitic este faptul că chiar și acidul foarte concentrat de 50% cu pH scăzut=1,2 nu provoacă nicio deteriorare a straturilor epidermice profunde. Prin urmare, efectul acidului fitic asupra pielii se obține destul de rapid și nu provoacă nicio durere sau disconfort.
4. Moleculele acidului fitic au dimensiuni relativ mari; în timpul tratamentului cutanat, acestea nu pătrund adânc în piele, ci rămân în stratul cornos. În același timp, ele sunt capabile să rețină ionii de hidrogen și să îi împiedice să pătrundă în piele. Atunci când pielea este expusă la acidul fitic timp de mai mult de 15 minute, keratinocitele încep să moară; această perioadă de timp este considerată timpul maxim posibil de expunere.
5. Studiile preliminare efectuate de dermatologi israelieni au arătat că soluțiile de acid fitic au un efect anticancerigen semnificativ.
Acid salicilic
Sursa: Materia primă naturală este înregistrată în prezent de ECO-CERT GREENLIFE, în conformitate cu standardul COSMOS.
Istoria acidului salicilic datează de foarte mult timp. Chiar și în Egiptul antic, Grecia și Roma, rețete făcute din plante care conțineau acid salicilic, în special scoarță de salcie, erau folosite pentru a combate febra și durerile. Denumirea de acid salicilic derivă din denumirea botanică a salciei (Salix alba = salcie albă), din acest extract de scoarță substanța fiind izolată pentru prima dată în 1828 de către chimistul german Johann Andreas Buchner. Alți cercetători au izolat acidul din dulceața de miazăzi (Filipendula, cunoscută și sub numele de Spirea) și l-au numit acid spiralic.
Acidul salicilic, numit și acid o-hidroxibenzoic, se găsește sub formă liberă, esterificată și parțial legată glicozidic, în uleiuri esențiale și ca hormon vegetal în frunzele, florile și rădăcinile diferitelor plante. Acidul salicilic natural este unul dintre cele mai eficiente ingrediente de îngrijire a pielii utilizate pentru tratarea și prevenirea acneei. De asemenea, are efect analgezic, antiinflamator, antibacterian și un puternic efect keratolitic.
Este o moleculă mică și foarte permeabilă la nivelul pielii. Straturile superioare ale pielii sunt formate din keratinocite conectate prin desmosomi. Dacă desmosomii sunt deteriorați, straturile pielii se desprind. Acidul salicilic poate dizolva coeziunea dintre celulele cuticulei pielii de sus în jos și acționează astfel ca un exfoliant. Acidul salicilic are un bun efect terapeutic asupra melasmei, a pigmentării post-inflamatorii, a pielii aspre și a simptomelor fotoîmbătrânirii. Ajută la obținerea și menținerea porilor limpezi și la prevenirea acumulării de celule moarte și de ulei la suprafața pielii.
Acidul salicilic din peelinguri a fost deja folosit de mult timp în cosmetologie, fără a-și pierde popularitatea. Aplicarea acestui peeling contribuie la o mai bună structură epidermică, îmbunătățește textura și tenul pielii. Utilizarea acestuia oferă o îmbunătățire materială a stării pielii fără proceduri de întinerire… Acidul salicilic din peelinguri oferă un puternic efect antiseptic și, de asemenea, proprietăți evidente de curățare. Acesta normalizează funcționarea glandelor sebacee și are ca rezultat contracția porilor. Un alt avantaj este compatibilitatea sa eficientă cu alte tipuri de acizi destinați tenului gras cu acnee.
Indicații pentru peelingurile cu acid salicilic:
1. dermatită seboreică;
2. acnee de nivelul 1-2 de severitate;
3. foliculită;
4. hiperpigmentarea pielii;
5. îndepărtarea reziduurilor după tratamentul acneei
6. îmbătrânirea și fotodegradarea pielii
Proprietățile peelingurilor cu acid salicilic:
Având o mare putere de penetrare și efect keratolitic, acest beta-hidroxi-acid determină exfolierea activă în orificiul foliculului pilos, împiedicând apariția punctelor negre. Acidul salicilic este cel care luptă împotriva acestor simptome anestezice. Datorită hidroxilării ușoare a lipidelor, acidul salicilic asigură o exfoliere perfectă, îndepărtând celulele moarte de pe piele. Atunci când acidul salicilic este utilizat în concentrația corectă, acesta poate coagula proteinele microbiene.
Multe produse de exfoliere includ acidul salicilic deoarece poate înmuia și face să se desprindă stratul cornos al pielii. Acest lucru le face mai penetrante și provoacă un rezultat mai evident, dar trebuie să fim atenți, deoarece peelingul poate fi foarte agresiv și poate duce la complicații nedorite.
Peelingul superficial medial îmbunătățește textura pielii, calmează ridurile fine și face ca pielea să fie fermă. Este foarte eficient în prevenirea cicatricilor de acnee cu gropițe. Pe lângă efectul de întinerire, peelingul salicilic are efect keratolitic, demonstrând o mare îmbunătățire a stării pielii acneice grase. După un astfel de peeling, pielea devine mai tânără și mai puțin grasă, tenul și textura pielii se ameliorează mult.
Lactatul de sodiu
Sursa: Materia primă naturală este înregistrată în prezent de ECO-CERT GREENLIFE, în conformitate cu standardul COSMOS.
L(+)-Lactatul de sodiu este sarea de sodiu a acidului L(+)-lactic, obținută prin neutralizarea acidului de origine naturală cu o sursă de sodiu de înaltă puritate. Lactatul este produs în mod natural de organismele vii ca produs secundar al glicolizei. Lactatul de sodiu este un hidratant eficient, cu o capacitate mare de reținere a apei și proprietăți tampon.
Pielea umană oferă în mod natural două bariere principale împotriva pierderii excesive de apă. În primul rând, există structura stratului cel mai exterior al pielii, stratul cornos (SC), care creează o barieră fizică. Alinierea eșalonată a celulelor SC, a corneocitelor și a lamelilor lipidice intercelulare extinde în mod eficient traseul pe care apa trebuie să îl parcurgă înainte de a se evapora din corp. În al doilea rând, corneocitele în sine conțin un mediu special conceput, format dintr-o varietate de substanțe higroscopice, care fixează apa.
Acest amestec, denumit factor natural de hidratare (NMF), creează o barieră biochimică împotriva deshidratării pielii. Printre constituenții NMF se numără aminoacizii și derivații lor, ureea și lactații. Datorită prezenței lor naturale, aceste substanțe prezintă un interes deosebit pentru proprietățile de hidratare. Pe lângă faptul că pot fi utilizate direct în formulări, constituenții NMF servesc, de asemenea, drept ghid pentru identificarea altor ingrediente adecvate. De exemplu, compușii hidrofili cu fracțiuni hidroxil sau carboxil, cum ar fi polioli sau zaharuri, sunt alți candidați promițători.
Acid tranexamic
Sursa: Natural.
În mod tradițional, acidul tranexamic este de fapt un medicament care a fost folosit în chirurgie pentru a opri sângerarea, de asemenea, studiile arată că are un impact pozitiv asupra melasmei și hiperpigmentării. Este sigur de utilizat pentru toate tipurile și culorile de piele. Acidul tranexamic oferă o acțiune antiinflamatoare puternică și specifică, inhibând sinteza tirozinazei în melanocite la keratinocite în epidermă. De asemenea, calmează pielea și ajută la refacerea barierei cutanate. De fapt, acidul tranexamic scade sensibilitatea pielii la UV.
Acid hialuronic
Acid hialuronic
Sursa: biofermentație (produs de bacterii)
Acidul hialuronic este cel mai hidratat biopolimer cunoscut. În țesuturile vii, acesta servește ca organizator al țesutului conjunctiv și ca substanță care reține apa. Hialuronatul de sodiu provine dintr-un proces biotehnic sigur; este lipsit de contaminanți și de OMG-uri.
Un anumit nivel de hidratare a stratului cornos este esențial pentru netezimea și elasticitatea pielii, precum și pentru reacțiile enzimatice importante pentru reînnoirea și descuamarea pielii. Acidul hialuronic formează o peliculă pe piele și astfel hidratează straturile topice ale stratului cornos. În plus, această peliculă reduce influențele iritante și negative ale mediului asupra pielii.
XS Acid hialuronic
Sursă: biofermentație (produs de bacterii)
Acidul hialuronic este cel mai hidratat biopolimer cunoscut. În țesuturile vii, acesta servește ca organizator al țesutului conjunctiv și ca substanță de reținere a apei. Hialuronatul de sodiu provine dintr-un proces biotehnic sigur; este lipsit de contaminanți și de OMG-uri.
Acidul hialuronic XS care este un acid hialuronic cu greutate moleculară foarte mică. Este o descoperire în ceea ce privește proprietățile anti-îmbătrânire, cu o permeabilitate crescută prin piele în comparație cu acidul hialuronic cu greutate moleculară mare. Acesta întinerește pielea prin îmbunătățirea proprietăților sale viscoelastice și diminuează semnificativ ridurile profunde.
Vitamine și aminoacizi
Acetil glutamină
Sursa: naturală
Este un aminoacid neesențial și esențial condiționat, ceea ce înseamnă că organismul poate sintetiza, de obicei, cantități suficiente din acesta, dar în unele cazuri de stres, cererea organismului pentru glutamină crește, iar glutamina trebuie obținută din alimentație.
În sânge, glutamina este cel mai abundent aminoacid liber. Glutamina ajută celulele pielii să funcționeze în mod optim pentru o piele netedă, radiantă și cu aspect sănătos. În plus, s-a dovedit științific că glutamina joacă un rol important în creșterea celulelor fibroblaste.
Colagenul este proteina care conferă pielii fermitatea sa tinerească și care constituie 75% din pielea noastră. Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de colagen pe care o producem în mod natural începe să scadă și, prin urmare, distrugerea colagenului și expunerea pielii la radiațiile ultraviolete dăunătoare de la soare duc la formarea ridurilor și la lăsarea pielii. Glutamina ajută la inversarea acestor efecte ale îmbătrânirii prin creșterea semnificativă a producției de colagen în piele – inversând efectele îmbătrânirii, restabilind tonusul natural al pielii și netezind textura. Acetilglutamina este o formă îmbunătățită de glutamină
Vitamina A (Retinol)
Sursa: sinteză
Reglează procesele de diferențiere , de proliferare și de comunicare intercelulară. Când intră într-o celulă, poate face o legătură cu senzorii nucleari. Astfel, secțiuni ale genomului celular sunt activate sau decelerați. Retinolul asigură leziuni cutanate minime, o perioadă scurtă de recuperare și o probabilitate scăzută de complicații. Retinolul poate curăța eficient pielea, are efecte antiinflamatoare, face ca pielea să strălucească, îmbunătățește textura și structura pielii și oferă un efect de lifting.
Niacinamida (Vitamina B3)
Sursa: natural
Niacinamida (nicotinamida) cuprinde una dintre cele două forme de vitamina B3, cealaltă fiind niacina (sau acidul nicotinic), ambele asigurând o activitate vitaminică echivalentă. Componentă esențială a celulelor vii, vitamina B3 este indispensabilă pentru metabolismul proteinelor, glucidelor și grăsimilor.
Niacinamida este un precursor în sinteza coenzimelor piridinice NAD și NADP implicate în metabolismul celular și, ca atare, joacă un rol esențial în producerea de energie. Atribute cheie:
– Stimulează Aquaporina-3 (AQP3) (in vitro).
– Îmbunătățește tonusul pielii (in vitro)
– Contribuie la îmbunătățirea aspectului general al pielii
– Îmbunătățește textura pielii
– Se uniformizează tenul pielii
– Poate contribui la reducerea aspectului acneei
– Poate ajuta la revitalizarea părului pentru a minimiza căderea părului și pentru a îmbunătăți aspectul general al acestuia
Pantenol (Vitamina B5)
Sursă: naturală
DL-Panthenolul este provitamina acidului DL-Pantotenic (vitamina B5), care joacă un rol cheie în metabolismul intermediar uman. Deficitul de vitamina B5 poate duce la numeroase afecțiuni dermatologice.
DL-Panthenolul este aplicat în aproape toate tipurile de preparate cosmetice. Acesta îngrijește părul, pielea și unghiile. Acționează ca agent de condiționare a pielii pentru a asigura hidratarea pielii în profunzime, stimulând epitelizarea pentru a asigura vindecarea rănilor și efecte antiinflamatorii. Funcționează, de asemenea, ca agent de condiționare a părului pentru a asigura o hidratare de lungă durată a părului, prevenind deteriorarea, îngroșarea părului și îmbunătățirea strălucirii și a luciului. Acest produs poate fi utilizat, de asemenea, în produsele de îngrijire a unghiilor pentru a îmbunătăți hidratarea și a conferi flexibilitate.
Acid folic (vitamina B9)
Sursă: naturală
Deoarece acidul folic ajută la facilitarea dezvoltării celulelor sănătoase ale pielii, acesta poate ajuta la combaterea îmbătrânirii premature, mai exact a ridurilor și a liniilor fine. De asemenea, s-a constatat că acesta crește producția de colagen pentru a vă oferi o piele mai fermă și mai tonifiată.
Acidul folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, funcționează ca un antioxidant pentru a promova reînnoirea celulelor și pentru a combate daunele provocate de radicalii liberi. Studiile au arătat, de asemenea, că atunci când este aplicat local împreună cu creatina, aceasta combate semnele de deteriorare și îmbătrânire cauzate de soare, ceea ce duce la o piele cu aspect mai ferm
ET-vitamina C
Sursa: sinteză
Et-vitamina C este un derivat multifuncțional al vitaminei C cu un excelent efect de albire, antioxidant, de curățare a radicalilor liberi și de stimulare a colagenului. Stabilitatea sa este superioară altor derivați ai acidului ascorbic. Prezintă un puternic efect de inhibare a melanogenezei, reduce petele întunecate și petele de vârstă, combate fotoîmbătrânirea prin interferența cu citokinele inflamatorii și inversează producția de ROS pentru a atinge scopul de curățare a radicalilor liberi.
Tocoferol (vitamina E )
Sursă: naturală
Tocoferolul este o formă de vitamina E derivată de obicei din uleiuri vegetale. Tocoferolul este cunoscut ca un super-erou antioxidant care oferă protecție pentru piele. (Acest lucru nu ar trebui să fie teribil de surprinzător, din moment ce tocoferolii reprezintă 96% din sistemul natural de apărare antioxidantă al pielii!)
Studiile arată că tocoferolul: Absoarbe razele UV și ajută la prevenirea deteriorării pielii de către radicalii liberi induse de UV. Acționează ca agent antiinflamator la nivelul pielii. Ajută la hidratare. Ajută la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi cauzate de poluare. Există, de asemenea, dovezi preliminare că poate ajuta la prevenirea cicatricilor și la reducerea semnelor de îmbătrânire.
Widelash peptide: Biotinoyl Tripeptide-1
Sursa: Sinteză
Matrikină vitaminată biotinil-Gly-His-Lys în asociere cu provitamina B5 (pantenol). Widelash ajută genele să pară mai lungi, mai pline și mai puternice, favorizând proliferarea keratinocitelor din bulbul pilos și asigurând o ancorare optimă a părului. Stimulează sinteza și organizarea moleculelor de aderență laminina 5 și colagenul IV.
Tripeptida GHK, care se găsește în mod natural în corpul uman, favorizează procesele de vindecare a rănilor.
Studiu clinic dublu-orb cu 30 de femei voluntare care aplică zilnic un produs conținând Widelash pe un ochi față de placebo pe celălalt. Măsurători prin analiza imaginii la T0, 15 zile și 30 de zile. Evaluare de către experți calificați și autoevaluare după 30 de zile.
– Lungimea genelor a crescut cu 43% după 30 de zile.
Peptidă de albire: Nonapeptida-1
Sursa: Sinteză.
Variațiile în culoarea pielii sunt cauzate de nivelurile diferite de melanină din piele. Expunerea regulată la soare provoacă pete maronii cunoscute sub numele de pete solare, iar apariția lor crește odată cu vârsta. Descrierile clasice ale acestor tulburări se referă la hiperactivitatea melanocitelor, care sintetizează cantități anormale de melanină.
Hormonul alfa stimulator al melanocitului, denumit și Melanotropina (a-MSH), este substanța naturală produsă de organismul nostru care este responsabilă de mai multe activități fiziologice, cum ar fi pigmentarea.
Tirozinaza este stimulată de legarea a-MSH pe receptorul său specific MC1-R. Stimularea activității tirozinazei, induce hidroxilarea aminoacidului tirozină în DOPA (dihidroxifenilalanină) și catalizează oxidarea acestuia în dopachinonă. Etapa finală este sinteza melaninei în organitele numite melanosomi, în melanocite.
Agentul ideal de iluminare a pielii pentru produsele cosmetice este unul care inhibă melanogeneza fără citotoxicitate.
Mecanismul de acțiune
Legarea a-MSH de MC1-Receptorul MC1 de pe melanocite este primul pas în melanogeneză și în formarea pigmentului. Prin legarea și blocarea MC1-R, putem bloca calea intracelulară a melanogenezei și putem diminua sinteza sau supraexprimarea melaninei produse de melanocite.
Nonapeptida-1 este o oligopeptidă cu o afinitate ridicată pentru MC1-R. Este un antagonist peptidic biomimetic specific a-MSH (hormonul stimulator al melanocitului alfa). Ca antagonist, concurează împotriva ligandului natural (a-MSH) pe receptorul său specific (MC1-R), împiedicând orice activare ulterioară a tirozinazei și blocând astfel sinteza melaninei. Inhibarea tirozinazei reduce formarea pigmentării nedorite, permițând controlul asupra tonusului pielii și a petelor brune.
Nonapeptida-1 blochează calea melanogenezei și inhibă activitatea tirozinazei și sinteza melaninei.
Neodermyl
Sursa: Chimie verde.
Neodermyl® este o sursă pură de bioenergie care poate difuza în mod natural în piele, reenergizând fibroblastele senescente și declanșând elemente esențiale pentru a produce colagen și elastină. Neodermyl este cunoscut ca fiind substanța de umplere cu colagen și elastină fără ace.
Matricea extracelulară (ECM) este compusă din polimeri esențiali care oferă pielii toate proprietățile sale: pielea tânără este suplă, fermă și elastică. Acești polimeri sunt diferite tipuri de colagen (în principal colagenul I și III) care mențin structura pielii și elastina pentru a-i asigura viscoelasticitatea.
În comparație cu acidul hialuronic (o altă componentă majoră a ECM), colagenul și elastina sunt proteine 3D destul de sofisticate. Colagenul I reprezintă aproape 90% din colagenul total, iar colagenul III este colagenul tânăr.
Îmbătrânire = mai puțin colagen și elastină producție de colagen și mai puțină energie
Enzimele (colagenaza și peptidaza) degradează colagenul și elastina odată cu îmbătrânirea. Acest lucru este valabil în special pentru colagenul III, cunoscut și ca colagenul tinereții, care se degradează chiar mai repede decât colagenul I și aproape dispare odată cu îmbătrânirea.
În plus, celulele noastre senescente (fibroblastele) nu mai sunt capabile să mențină ritmul de producție a acestor polimeri pentru a acoperi pierderile. Acest lucru se datorează pierderii de energie necesară pentru a impulsiona această producție. Principalele consecințe sunt formarea ridurilor, pierderea fermității și pierderea elasticității.
Neodermyl® este un nou ingredient activ creat printr-un proces de chimie verde de ultimă generație patentat. Acesta conține o sursă de energie sigură și preactivată: MG6P (Methyl-Glucoside-6-Phosphate) pentru a hrăni celulele îmbătrânite.
Pentru a reactiva producția de colagen și elastină, MG6P a fost combinat cu:
– Aminoacizi esențiali: Prolina și Lizina joacă un rol major în producția de colagen și elastină pe care organismul nu este capabil să le producă singur.
– Cupru pentru a reactiva Lysyl oxydase, enzima care permite reticulația și maturarea colagenului și a elastinei.
Neodermyl® este o sursă pură de bioenergie care poate să se difuzeze în mod natural în piele, reenergizând fibroblastele senescente și declanșând elementele esențiale pentru producerea colagenului și a elastinei. Neodermyl® prezintă o eficacitate clinică ridicată în termen de 15 zile, rezultând o reducere vizibilă a ridurilor profunde și o îmbunătățire a fermității pielii.
Peptidă de protecție a ADN-ului: Acetil hexapeptidă-51 amidă
Sursa: Sinteză
Hexapeptidă care imită activitatea FOXO3a (membru al factorilor de transcripție Forkhead box), care este implicată în repararea, reînnoirea și longevitatea celulelor. Această peptidă protejează ADN-ul împotriva deteriorării, stimulează căile naturale de reparare a acestuia și inversează senescența în fibroblaste.
Peptida de protecție a ADN-ului menține integritatea genomică prin protejarea și repararea leziunilor ADN induse de mai mulți agenți și întârzie senescența celulară pentru a asigura o îmbătrânire mai lungă și mai sănătoasă.
Menținerea integrității ADN-ului este esențială pentru buna funcționare și supraviețuire a organismelor. Firele de ADN suferă de provocarea constantă a agenților genotoxici endogeni și exogeni, precum și de erorile de replicare.
Leziunile induse de UV pot duce la formarea de dimeri de pirimidină ciclobutanică (CPD), o formă bine cunoscută de dimeri de pirimidină. Astfel de leziuni pot denatura structura ADN-ului, alterând transcrierea și replicarea acestuia. Căile de control monitorizează structura ADN-ului și controlează oprirea ciclului celular, permițând repararea și continuarea progresiei dacă totul este corect, înainte ca o greșeală să se poată propaga la celulele fiice.
FOXO3a acționează ca un regulator principal care determină soarta celulei odată ce este detectată deteriorarea. În funcție de gravitatea daunelor, acest factor de transcripție cheie forțează o stare de quiescență în celule care semnalizează repararea erorilor sau apoptoza. Forma activă a lui FOXO3a crește nivelul de antioxidanți bine cunoscuți, induce expresia genelor implicate în repararea daunelor ADN și declanșează moartea celulară atunci când este necesar.
Peptida de protecție a ADN-ului imită activitatea FOXO3a, crescând expresia mai multor gene implicate în căile de reparare a ADN-ului. De asemenea, oferă protecție celulelor și întinerește fibroblastele, întârziind senescența acestora.
Lipo-peptide antirid: Palmitoyl Hexapeptide-12 & Palmitoyl Tripeptide-1
Sursa: Sinteza
Palmitoil tripeptidă -1
Matricea extracelulară (ECM) îndeplinește numeroase funcții în corpul uman, cum ar fi asigurarea suportului și ancorarea celulelor, separarea țesuturilor unele de altele și reglarea comunicării intercelulare. Aceasta controlează o gamă largă de factori de creștere celulară care reglează diverse metabolisme celulare.
Colagenul este cea mai abundentă proteină din ECM, care asigură suportul structural al celulelor rezidente. Pe de altă parte, fibrele de elastină sunt conectate între ele, formând legături încrucișate pentru a menține elasticitatea țesuturilor. Ca urmare a acestei construcții, combinația și sinergia colagenului cu elastina din derm joacă un rol major în elasticitatea și tensiunea generală a pielii.
Matricea extracelulară (ECM) asigură structura fundamentală a pielii. Aceasta este formată dintr-o rețea extracelulară de colagen, elastină, glicoproteine și proteoglicani. ECM este generată de fibroblaste și interacționează cu acestea, reglând dezvoltarea, regenerarea și reînnoirea pielii. Tripeptida-1 este un constituent natural al plasmei umane, necesar pentru producerea unei pieli sănătoase.
Este generată în timpul degradării proteolitice a proteinelor din matricea extracelulară după leziuni și reînnoirea țesuturilor. Astfel, se susține că este un factor care influențează creșterea și a fost investigat pe scară largă ca agent de vindecare a rănilor, deoarece are atributul de a induce creșterea fibroblastelor, sinteza colagenului și producția de glicozaminoglicani.
Tripeptida-1 este utilizată pentru a stimula proliferarea celulelor stem; Proliferarea celulelor stem, celulele principale ale organismului și sursa tuturor celulelor și țesuturilor, cum ar fi creierul, sângele, inima, oasele, mușchii și pielea, necesită concentrații extrem de scăzute de cupru. Atunci când celulele stem sunt expuse la niveluri mai ridicate de cupru, acestea progresează în celule diferențiate. Prin urmare, Tripeptida-1 ar crește proliferarea celulelor stem, în timp ce tripeptida-Cu crește progresia acestora în celule diferențiate. Deoarece celulele stem sunt proliferate de Tripeptida-1, din celulele stem pot fi derivate diferite celule funcționale, inclusiv fibroblaste.
Palmitoil Hexapeptide-12
Ridurile sunt adesea asociate cu expresia obișnuită a feței, cu daunele provocate de soare, cu fumatul, cu o hidratare deficitară și, cel mai important, cu procesul de îmbătrânire cronologică. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, structura pielii lor se deteriorează, iar unul dintre aceste elemente constitutive esențiale este elastina, o proteină care ajută la menținerea pielii flexibile și strânse, asigurând efectul de revenire atunci când pielea este trasă.
Elastina tinde să se epuizeze odată cu vârsta, iar aceste modificări în scheletul pielii determină ridurile și căderea acesteia. Astfel, nu doar proliferarea elastinei devine extrem de importantă în anti-îmbătrânire, ci și proliferarea fibroblastului, care produce elastina.
Pielea este alcătuită din două tipuri de fibre cutanate importante: colagenul și elastina. Fibrele de colagen, care se găsesc în dermul reticular, sunt fibrele structurale ale pielii. Fibrele de elastină, care se găsesc în dermul papilar, sunt fibrele “elastice” responsabile de calitatea de “revenire” a pielii tinere.
Elastina este secretată de fibrocite, o altă formă de fibroblast, și este formată din filamente spiralate. Filamentele spiralate sunt formate din lanțuri peptidice care se pot întinde. După ce se întind, moleculele își reiau forma inițială datorită acestei legături încrucișate care este esențială pentru elasticitatea moleculară. Hexapeptida-12 este o secvență repetată de aminoacizi din elastina produsă de fibroblaste. Prin urmare, hexapeptida-12 demonstrează un efect pozitiv asupra producției de fibroblast.
Peptidă anti-roșeață: Tetrapeptidă
Sursa: sinteza
Se spune că rozaceea afectează 45 de milioane de persoane din întreaga lume. Inflamația capilarelor și a unităților pilosebacee, eritemul, telangiectaziile (capilare dilatate), înroșirea pielii, pustulele, mâncărimile și hiperpigmentarea post-inflamatorie (PIH) sunt frecvent asociate cu dereglări ale roșeață pielii. Toate aceste efecte sunt localizate în principal în treimea centrală a feței.
Rozaceea
– Tulburare cronică de înroșire a pielii cu capilare vizibile care poate, de asemenea, să facă pielea ternă.
– Afectează de obicei persoanele cu pielea palidă și în special femeile de peste 30 de ani.
– Etilogiei sale este incertă, dar mai mulți factori o pot induce (emoții puternice, mâncare picantă, practicarea sportului, alcool,…).
În răspunsul natural al sistemului imunitar la agenți și condiții potențial dăunătoare, calicreinele și compușii antimicrobieni precum catelicidinele au un rol important. Acestea induc eliberarea de interleukine (IL), care se numără printre moleculele crescute în înroșirea pielii feței și în alterările vasculare.
În tulburările cutanate cu eritem și vase de sânge dilatate, cum ar fi rozaceea, se constată că expresia LL-37 este anormal de ridicată, este activată local și o cascadă de reacții inflamatorii duce la o creștere a metaboliților proinflamatori, IL-6 și IL-8, printre altele.
Țesutul conjunctiv dermic poate fi deteriorat, deoarece degradarea proteolitică a matricei extracelulare (ECM), în principal a colagenului, este crescută datorită activării Matrix Metalloproteinazelor (MMP). Prin urmare, zonele roșii devin mai vizibile, deoarece capilarele sunt fragile și permeabile, iar vasele de sânge se pot dilata cu ușurință din cauza inflamației.
Peptida Tetrapeptide ajută la diminuarea roșeaței faciale și a altor afecțiuni ale pielii cauzate de activarea LL-37 și eliberarea ulterioară de ILs. De asemenea, oferă un efect fotoprotector scăzând daunele celulare și efectele negative ale inflamației pielii.
– Reduce eliberarea IL-6 și IL-8 mediată de LL-37: Nivelurile de IL-6 au scăzut cu 24,2% și IL-8, cu 22,8% cu Tetrapeptide la 0,5mg/ml.
– Degradarea țesutului conjunctiv este redusă de Tetrapeptide, care au demonstrat un efect inhibitor semnificativ din punct de vedere statistic asupra activității colagenazei.
– Eritemul, roșeața și intensitatea extensiei sunt reduse de Tetrapeptide.
– Rugozitatea pielii s-a diminuat, de asemenea, cu 7,5% la sfârșitul tratamentului.
Pure skin blend – amestec natural pentru piele pură
Sursa: Natural
Un preparat compus din mai multe extracte de plante, inclusiv Glycyrrhiza glabra (lemn dulce), Artemisia montana, Gingko biloba, Centella asiatica, Vaccinium corymbosum (afine) și ulei de Rosa canina. Are funcții multiple, cum ar fi efecte antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene și de calmare a pielii.
– Înmoaie pielea aspră ajutând la întărirea barierei de hidratare a pielii, restabilind în mod natural sănătatea.
– Confortează și calmează pielea, ajutând la reducerea senzațiilor supărătoare.
– Poate acționa ca un “scut ambiental” pentru a proteja pielea de iritațiile din mediul înconjurător.
Folosit în principal pentru rozacee, acnee, piele impură și roșeață a pielii.
Rozaceea este o boală de piele frecventă la adulți, care are o varietate de manifestări clinice și care este cea mai frecventă la persoanele cu pielea deschisă, dar poate fi întâlnită la orice tip de piele. Criza de rozacee începe de obicei cu înroșirea asului, cel mai vizibil nasul și obrajii.
Această roșeață facială este cel mai evident simptom. Alte probleme citate sunt uscăciunea pielii, mâncărimi, cu senzații de arsură și înțepături. Semnele care trebuie urmărite sunt roșeața facială, vase de sânge deteriorate vizibile, umflături și coșuri, ochi iritați și, în cazurile severe, nasul mărit. O astfel de afecțiune cronică și ereditară a pielii poate fi agravată și mai mult de surse externe, cum ar fi lumina soarelui, temperaturile extrem de calde sau reci, alimentele picante, alcoolul, precum și stresul fizic și psihic.
Patogenia rozaceei este multifactorială, dar este în mod clar legată de hiperreactivitatea vasculară. Alimentele și manifestările care induc vasodilatația facială par să accelereze dezvoltarea rozaceei. Vasodilatația pacienților cu rozacee este mai mare și mai persistentă decât cea observată la persoana normală.
Rozaceea este o afecțiune cronică și, adesea, o tulburare a pielii feței care întrerupe viața. Deși este cunoscută în mod obișnuit sub numele de acnee rozacee, este mai degrabă identificată ca o erupție cutanată. Spre deosebire de acnee, punctele negre și punctele albe nu sunt aproape niciodată prezente. În timp ce peste 85 la sută dintre adolescenți și până la 20 la sută dintre adulți sunt afectați de acnee, rozaceea este mai frecventă la pielea albă a femeilor caucaziene cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.
Pure skin blend este un preparat pe bază de mai multe plante care este compus din mai multe extracte de plante, inclusiv Glycyrrhiza glabra (lemn dulce), Artemisia montana, Ginkgo biloba, Centella asiatica, Vaccinium corymbosum (afine), Rosa canina care au funcții multiple, cum ar fi antioxidant, antiinflamator, efect antimicrobian și întărește bariera cutanată.
Medicamentul Glycyrrhiza glabra (lemn dulce), atât în culturile occidentale, cât și în cele orientale, datează de câteva mii de ani. A fost folosit în principal ca demulcent, expectorant, antitusiv și laxativ ușor. Se știe că lemnul dulce prezintă numeroase acțiuni farmacologice, inclusiv estrogenice, asemănătoare cu aldosteronul; antiinflamatoare (asemănătoare cu cortizolul); antialergice; antibacteriene, antivirale și anticancerigene.
Artemisia montana conține absitină și anabsintină, care conferă arbustului un gust amar puternic. Thujona a fost folosită în fitoterapie și se spunea că vindecă problemele digestive, viermii, problemele menstruale, bătăturile, negii, acneea, febra, tusea, reumatismul, scorbutul și hidropizia. Se pare că ar avea activitate antinociceptivă, insecticidă și antihelmintică.
Ginkgo biloba este un produs medicinal care provine din arborele ginko biloba (numit și părul fecioarei). Puternic antioxidant, Ginko întărește pereții capilarelor și ajută la protejarea celulelor cerebrale împotriva leziunilor.
Planta Centella asiatica este excelentă în ajutorarea și tratarea următoarelor probleme și afecțiuni; tonic general/antireumatic/antiartritic/vasodilatator sedativ/energie/vitalizare/antiîmbătrânire etc.
Vaccinium corymbosum (afine) este considerat astringent, antibacterian, anticoagulant, antidiareic, antiedemic, antihiperglicemic, antiulceros, astringent, stimulent circulator, diuretic, laxativ, antihepatotoxic, refrigerant, antidiabetic, tonic, antimetic și antiseptic urinar.
Uleiul de Rosa canina presat din semințele de măceșe conține un procent uimitor de 77% de acizi grași (linoleic și linolenic). Acizii grași au funcții foarte importante în regenerarea celulelor pielii și în repararea țesuturilor deteriorate.
Enzime exfoliante
Sursă: biofermentație (produsă de bacterii).
Elimină delicat celulele moarte pentru a dezvălui o piele mai tânără, cu un aspect mai sănătos. O exfoliere enzimatică bazată pe o protează obținută prin fermentare. Acțiune enzimatică ce elimină celulele moarte ale pielii pentru a netezi suprafața pielii și a promova reînnoirea celulară. O alternativă blândă și enzimatică la AHA-uri.
Zinc PCA
Pielea grasă este o bătaie de cap pentru persoanele care suferă de ea. Localizată pe față, pe scalp, pe decolteu, pe partea superioară a spatelui, ea afectează părțile corpului cele mai expuse la vedere și cele mai atractive din punct de vedere estetic. Pielea grasă este cât se poate de inestetică. Este vizibilă, se observă și este adesea resimțită ca un teribil obstacol social. Este foarte dificil de trăit cu ea și uneori este cauza unor probleme psihologice deloc neglijabile.
Este o adevărată plagă internațională, deoarece implică aproximativ 2 femei europene din 5 și aproape 50% dintre femeile asiatice și sud-americane. Pielea grasă poate lua forme de la o simplă piele lucioasă până la pielea grasă cu tendință spre acnee.
Pielea grasă este înainte de toate slabă și dezechilibrată, caracterizată de o hiperseboree inestetică dependentă de hormoni. Ea se traduce printr-o strălucire anormală și nenaturală și, în multe cazuri, este asociată cu iritații: fața este lucioasă și părul este gras, fără prospețime și turtit!
Care este deci soluția pentru a lupta împotriva acestui fenomen care atenuează pe zi ce trece valorile fundamentale ale frumuseții?
Zinc PCA este un ingredient activ seboregulator fiziologic special conceput pentru a răspunde problemelor pielii grase cu tendință spre acnee. Eficacitatea sa va fi sporită atunci când va fi combinat cu o ” moleculă pilot ” prezentă în mod natural în piele, acidul pirrolidona carboxilic (L-PCA) care îl ghidează către celulele țintă.
Zincul este un agent antiseboreic universal și oligoesențial cu activitate antiseptică care limitează proliferarea bacteriană. Folosește L-PCA ca vector fiziologic care optimizează biodisponibilitatea zincului și ca moleculă de semnal pentru a stimula diferențierea epidermică și consolidarea funcției de barieră a pielii.
Zincul este oligoelementul prezent în cea mai mare cantitate la om după fier. Datorită rolului său în constituirea a peste 90 de metalo-enzime și a activității sale în aproape 200 de reacții biochimice ale metabolismului, zincul este un element esențial și major pentru nutriție, detoxifiere și pentru combaterea îmbătrânirii celulare. Zincul este implicat în sinteza acizilor nucleici, inclusiv a ADN-ului, dar și în sinteza proteinelor, în diviziunea celulară și în structura și activarea co-enzimatică a numeroase molecule-cheie din organism și din piele. El joacă un rol la fel de important în diferențierea celulară și, prin urmare, are o activitate curativă considerabilă. De asemenea, previne dezvoltarea infecțiilor microbiene ca urmare a proprietăților sale antiseptice remarcabile.
Cercetări științifice considerabile au demonstrat că zincul reduce secreția de sebum prin inhibarea 5 α-reductazei. S-a demonstrat, de asemenea, că aplicarea cutanată a preparatelor care conțin zinc crește nivelul de zinc din epidermă.
Factori de creștere
EGF factori de creștere epidermali
Sursă: biofermentare (produsă de bacterii)
EGF este produs prin metoda modernă de bioinginerie-fermentare, folosind glucoza ca materie primă. Are aceeași structură moleculară și activitate biologică ca și EGF secretat în mod natural de organismul uman. Acesta poate promova creșterea celulelor epidermei, putând fi astfel utilizat în combaterea ridurilor și a îmbătrânirii. În plus, poate, de asemenea, să lumineze pielea și să elimine ridurile. EGF participă la regenerarea pielii prin stimularea, proliferarea și migrarea keratinocitelor, a celulelor endoteliale și a fibroblastelor.
FGF factori de creștere a fibroblastelor
Sursa: biofermentație (produsă din bacterii)
FGF este produs prin metoda modernă de bioinginerie-fermentație, folosind glucoza ca materie primă. Are aceeași structură moleculară și activitate biologică ca FGF secretat în mod natural de organismul uman.
FGF (formele bazice și acide) stimulează creșterea și mitogeneza celulelor fibroblaste. FGF participă la regenerarea pielii prin creșterea producției de colagen și elastină în celulele fibroblaste. FGF-ul bazic (FGF-2) activează în special și sinteza acidului hialuronic.
IGF1 factor de creștere asemănător insulinei
Sursa: biofermentație (produsă de bacterii)
Factorul de creștere asemănător insulinei (IGF-I), unul dintre numeroșii factori de creștere ai organismului. Factorii de creștere asemănători insulinei sunt substanțe care favorizează creșterea musculară. IGF-I reglează efectele anabolice. Acesta merge la mușchi și ligamente unde dezvoltă țesutul slab. Călătorind către celulele adipoase, IGF-I arde grăsimile. Ulterior, crește masa corporală slabă și scade grăsimea. Crește masa corporală slabă, ajutându-vă să ardeți grăsimile, și dezvoltă rezistența fizică. Crește sinteza proteinelor, care, la rândul său, stimulează repararea țesuturilor și accelerează recuperarea pielii după procedurile estetice. La nivelul dermului, IGF-a ajută la restabilirea profilului fosfolipidic al pielii, are un efect sinergic cu EGF asupra regenerării pielii. IGF-1 crește sinteza acidului hialuronic și a proteoglicanului de sulfat de condroitină de către fibroblaste.
VEGF factorul de creștere endotelială vasculară
Sursa: biofermentație (produsă de bacterii)
Factorul de creștere endotelială vasculară stimulează formarea de noi vase de sânge. VEGF, care stimulează vasculogeneza și angiogeneza, este unul dintre cei mai importanți factori proangiogeni din piele. VEGF este prezent la niveluri ridicate în rănile cutanate și în mai multe tipuri de celule, inclusiv keratinocite, macrofage și fibroblaste care produc VEGF ca răspuns la leziuni. Importanța VEGF în procesul de reparare este bine documentată, în special ca factor proangiogenic. În stimularea creșterii părului, VEGF creează noi vase de sânge pentru a îmbunătăți alimentarea cu sânge a foliculului pilos care crește alimentarea cu nutrienți.
Resorcinol și hexil-resorcinol
Sursa: Sinteză.
S-a dovedit că hexil-resorcinolul este de patru ori mai eficient decât hidrochinona, acesta acționează prin modularea mai multor locuri din calea melanogenezei. Prezintă și alte funcții surprinzătoare, deoarece crește nivelul de glutation și stimulează enzimele de apărare antioxidantă – glutation peroxidaza și glutation reductaza. Este bine cunoscut faptul că glutationul protejează celulele împotriva leziunilor oxidative și a deteriorării ADN-ului. În plus, are proprietăți antibacteriene, ceea ce îl face un ingredient de alegere pentru tipurile de piele grasă.
Hesperidia metil chalcone
Sursa: extract natural din coaja de citrice.
Popularul flavonoid Hesperidin Methyl Chalcone se găsește mai ales în citrice și este cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja vasele de sânge atunci când este introdus în dieta dumneavoastră. Beneficiile sale pentru îngrijirea pielii prezintă abilități antioxidante impresionante pentru a trata orice deteriorare a pielii cauzată de supraexpunerea la razele UV, ceea ce duce la inflamarea pielii și la apariția diferitelor semne de îmbătrânire prematură, pierderea colagenului și a elasticității și, în general, la un aspect tern și lipsit de strălucire. Principalul beneficiu pentru piele pentru care acest ingredient este cel mai mult lăudat este eficiența cu care poate trata pungile de sub ochi, motiv pentru care veți găsi adesea acest ingredient într-o serie de formulări pentru îngrijirea ochilor.
Acesta scade rata de filtrare a capilarelor, iar mai puțin sânge care circulă prin capilarele apropiate de suprafața pielii înseamnă, potențial, mai puțină decolorare albăstruie închisă sub ochi. Se crede, de asemenea, că previne scurgerile din venele de sub ochi, prevenind, de asemenea, aspectul albastru închis de la sângele care se scurge sub suprafața pielii
Squalane vegan
Sursa: extract natural din ulei de măsline.
Vegan squalane este un squalane vegetal reciclat, obținut prin hidrogenarea squalenei în squalane (C30H62). Originea sa 100% din măsline este certificată prin analiza izotopică 13C/12C. Acest ulei incolor și inodor este cunoscut ca fiind un emolient activ, cu proprietăți hidratante ridicate și cu o atingere non-grasă.
Vegan Squalane este un ulei vegetal complet fotostabil. Acesta imită lipidele proprii ale pielii cu echivalentul sebumului uman și previne pierderea insensibilă de apă (IWL). Datorită bunei sale bune absorbții de către piele, Squalane vegan are proprietăți de retenție profundă a hidratării. Squalane a demonstrat, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii importante.
Vitamina F forte
Souce:natural (safflower oil)
Vitamin F Forte conține acizi grași liberi esențiali polinesaturați, cu un conținut deosebit de ridicat de acid linoleic în forma sa naturală (C18:2; 9cis 12cis). Produsul este derivat din ulei de șofrănel, care este supus unei scindări a esterilor la presiune înaltă, cu o distilare ulterioară fracționată în vid. Vitamina F forte este concepută pentru aplicarea pe pielea uscată, seboreică, cu bariera lipidică perturbată.
Acizii grași esențiali sunt numiți în general vitamina F, chiar dacă nu corespund definiției clasice a vitaminelor.
Dintre acizii grași polinesaturați, în afară de acidul linolenic, în special acidul linoleic are o mare importanță. Acidul linoleic se găsește în uleiurile naturale de plante mai ales sub formă de tripigliceride, și anume cu două duble legături neconjugate în formare cis-9 și cis-12. Rearanjarea indusă de oxidare poate duce la formarea formei conjugate 9,11 cu izomeri cis-trans sau trans-trans.
Acizii grași esențiali au funcții fiziologice importante, de exemplu, influențează echilibrul energetic, sinteza mesagerilor imunocompetenți, structura barierei lipidice a Stratum Corneum, precum și structura membranelor celulare.
Deficitul de acizi grași esențiali duce la o serie de consecințe negative care reprezintă o provocare pentru produsele cosmetice:
- piele uscată și descuamată
- pierdere de apă transepidermică (TEWL) crescută
- hipertrofie a glandelor sebacee și hiperkeratoză
- slăbirea vaselor capilare
- influența asupra bolilor de piele, cum ar fi acneea, dermatita atopică și psoriazisul
Aceste simptome de deficiență au fost analizate de Horrobin (J. Am. Acad. Dermatol. [1989], 20, 1045-1053) și Wright (Br. J. Dermatol. [1991], 125, 503-515).
Acizii grași esențiali, în special acidul linoleic, sunt extrem de importanți pentru menținerea unei bariere lipidice intacte și a funcțiilor fiziologice ale acesteia. Wertz et al. (Arch. Dermatol. [1987], 123, 1381-1384) au demonstrat în testele pe animale că deficiența nutrițională a acidului linoleic duce la uscarea și descuamarea pielii, cu o barieră lipidică perturbată, care se exprimă printr-o creștere a TEWL. Aplicarea topică a acidului linoleic duce la refacerea barierei lipidice în câteva zile.
Protecție solară naturală UVA
Sursa: extract natural din alge marine.
Un compus natural din alge marine care protejează pielea împotriva fotoîmbătrânirii, cu efect de ecranare UVA. Spre deosebire de UVB, UVA este mult mai puțin dependent de momentul zilei sau de anotimp și pătrunde în nori și sticlă.
UVA reprezintă principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii, care se manifestă prin riduri adânci și pierderea rezistenței. Astfel, pielea noastră are nevoie de o protecție permanentă împotriva UVA. Ingredientele care sunt aplicate zilnic trebuie să fie absolut sigure.
Helioguard 365 este o alternativă naturală și sigură la filtrele solare sintetice pentru utilizarea în produsele anti-îmbătrânire. Helioguard 365 este format din compuși de protecție solară din alga roșie Porphyra umbilicalis. Aceștia protejează eficient pielea împotriva îmbătrânirii premature.
Lumina ultravioletă, partea invizibilă a luminii solare.
Lumina solară este compusă din ultraviolete (UV), lumină vizibilă și infraroșu. Lumina UV este dăunătoare pentru toate organismele. Radiațiile bogate în energie deteriorează moleculele organice, cum ar fi proteinele, lipidele și ADN-ul și duc la formarea radicalilor liberi.
Lumina UV poate fi separată în UVB și UVA.
Lungimea de undă scurtă a UVB este absorbită în epidermă. UVB este responsabilă de arsurile solare și poate provoca cancer de piele. UVA, cu lungimi de undă mai lungi, pătrunde mai adânc în piele, provocând leziuni la nivelul dermului. UVA produce radicali liberi care duc la descompunerea proteinelor colagen și elastină, cele mai importante componente structurale responsabile de fermitatea și rezistența pielii.
Spre deosebire de UVB, UVA este doar parțial absorbită de sticlă și de nori și este mai puțin dependentă de momentul zilei, de anotimp și de geografie. Dar aproximativ 40% din radiațiile UVA exterioare sunt totuși recepționate în interior.
Alga roșie porphyra umbilicalis conține filtre UVA naturale. Algele care trăiesc pe malul mării sunt foarte expuse la lumina soarelui. Astfel, anumite alge au dezvoltat cei mai eficienți compuși de filtrare a razelor UV. Alga roșie porphyra umbilicalis, cunoscută și sub numele de “laver roșu” sau nori, crește pe țărmurile stâncoase. Speciile de Porphyra sunt o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale și, prin urmare, sunt specializate ca legume de mare.
Din nefericire, Porphyra umbilicalis conține doar concentrații scăzute de substanțe care absorb UVA, porphyra-334 și shinorine, care fac parte din categoria aminoacizilor asemănători micozorinei (MAA). Pentru producerea Helioguard 365, acești MAA sunt concentrați și încorporați în lipozomi.
Pentru ambii compuși, Porphyra și shinorine, maximul de absorbție este la 334 nm. Coeficientul de extincție al ambilor se situează între 40’000 și 45’000. Prin urmare, acești doi MAA au aceleași capacități de absorbție ca și filtrele UVA sintetice din comerț.
Pre & Probiotic complex
Sursa: Natural
Un complex pre/probiotic, uscat prin pulverizare pe maltodextrină, compus din :
– α-glucooligozaharide (GOS), obținute prin sinteză enzimatică, din substraturi vegetale (maltoză de porumb, zaharoză de sfeclă),
– suc vegetal 100% pur, bogat în β-fructooligozaharide (FOS), obținut prin presare la rece, din tuberculi de jicama sau yacon (Polymnia sonchifolia),
– bacterii probiotice Lactobacillus (L. casei, L. acidophilus), inactivate prin tipndalizare și liofilizate. Acest produs este utilizat pentru optimizarea ecoflorei cutanate, întărirea apărărilor biologice și îmbunătățirea strălucirii pielii printr-un efect de restructurare și netezire.
Enzime de ananas
Sursa: Natural
Ingredientul activ bromelaina este un amestec de enzime de scindare a proteinelor din tulpina plantei de ananas. Pentru a extrage ingredientul activ, tulpinile proaspete sunt decojite, spălate și zdrobite. Din acestea se presează un suc proaspăt, iar apoi se izolează prin filtrare diferitele fracțiuni de bromelaină. Bromelaina are un efect decongestionant, antiinflamator și favorizează circulația.
Bromelaina este o enzimă naturală. Cu energia sa de activare, joacă un rol catalitic. Are o eficiență catalitică ridicată și o activitate enzimatică reglabilă. Prin urmare, este utilizată în agenții anti-îmbătrânire acționează selectiv asupra celulelor pielii îmbătrânite, pentru a degrada și a desprinde pielea, ceea ce duce la albirea pielii și la eliminarea pistruilor. Este, de asemenea, utilizat în produsele anti-acnee pentru diminuarea inflamației pielii. Bromelaina reduce întunecarea pielii cauzată de soare, stimulează și crește creșterea celulelor pielii. Duce la o piele moale și fragedă și are un efect antifungic.
Enzime de papaya
Sursa: Natural
Papaina este o protează endolitică de cisteină izolată din papaya. Adăugarea de papaina în produsele cosmetice care conțin proteine și grăsimi poate albi și netezi pielea, poate lumina pistruii și îndepărta grăsimea, poate accelera circulația sângelui, poate îmbunătăți funcția pielii și poate spori calitatea produsului.
Extract de caviar
Sursa: naturală
Caviar Sevruga Extract este conceput pentru a aduce produselor de îngrijire a pielii o notă de lux. După cum se știe, caviarul Sevruga este unul dintre cele mai valoroase și scumpe delicii. Caviar Sevruga Extract oferă extractul unic pentru produse sofisticate de îngrijire a pielii. Bogat în acizi grași omega-3 și funcționează ca antioxidant natural cu efecte antiinflamatorii.
S-a constatat că extractul de caviar accelerează producția naturală de colagen cu până la 67% și reduce semnificativ reticulația proteinelor (fibronectină). Acesta conține o multitudine de vitamine și minerale pentru a hrăni pielea și a reduce semnele de îmbătrânire.
Caviarul este foarte bogat în vitamine (în special vitamina A, B, D și E), oligoelemente (sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, fier), microelemente (cobalt, cupru, siliciu), proteine și aminoacizi. Are proprietăți hidratante și emoliente, iar utilizarea sa este foarte recomandată pentru pielea îmbătrânită și ridată.
Alpha-bisabolol
Origine: naturală și organică din distilarea fracționată a uleiului esențial de (Vanillomopsis erythropapa).
Este principalul ingredient activ al plantei medicinale mușețel (Matricaria chamomilla), care este folosită în medicina tradițională de sute de ani. Bisabololul protejează și vindecă pielea de efectele stresului zilnic. Este un ingredient activ natural care accelerează procesul de vindecare a pielii.
Proprietățile sale antiiritante și antiinflamatorii adăugate îl fac un ingredient activ cu adevărat versatil pentru produsele de îngrijire a pielii Bisabololul are, de asemenea, o aromă florală slabă și dulce și este utilizat în diverse parfumuri.
Minerale
Calciu
Deficitul de nutrienți cheie, în special de calciu, va provoca un dezechilibru în corpul nostru, care la rândul său va afecta sănătatea părului. Deși este esențial să rețineți avantajele calciului pentru păr, totuși cunoașterea consecințelor unei lipse de calciu este la fel de importantă. Calciul ajută, de asemenea, la contracția și relaxarea mușchilor, la semnalizarea nervoasă, la coagularea sângelui și la secreția de hormoni și enzime. Hormonii, cum ar fi androgenii, stimulează creșterea părului; enzimele, cum ar fi biotina, promovează creșterea celulară și întărește părul și pielea sănătoasă în creștere.
Cupru
Cuprul este utilizat în mod obișnuit în produsele alimentare, cosmetice și în alte domenii. Acesta poate fi utilizat pentru a trata afecțiuni medicale precum deficiența de cupru care duce adesea la anemie. De asemenea, are efecte antioxidante și antiinflamatorii, ajutând la regenerarea celulară, restabilind vitalitatea pielii și funcția imunomodulatoare, întârziind senescența.
Magneziu
Magneziul joacă o serie de roluri în organism, fiind necesar pentru mai mult de 325 de reacții enzimatice, inclusiv cele implicate în sinteza grăsimilor, proteinelor și acizilor nucleici, activitatea neurologică, contracția și relaxarea musculară, activitatea cardiacă și metabolismul osos. Ajută la prevenirea acumulării de calciu pe scalp. Atunci când calciul blochează foliculii de păr, scalpul dumneavoastră va fi uscat, descuamat și ați putea observa chiar o anumită cădere a părului. Aceste depuneri de calciu pe și în jurul foliculilor de păr pot crește în timp din cauza inflamației scalpului. De asemenea, magneziul ajută la sinteza proteinelor. Deoarece foliculii de păr sunt făcuți aproape în întregime din proteine, acest lucru este esențial. O sinteză mai bună a proteinelor înseamnă un păr mai sănătos și un ciclu de păr previzibil, cu etape normale de creștere și de repaus. Sinteza proteinelor ajută, de asemenea, la crearea melaninei, care ajută la prevenirea încărunțirii părului.
Zinc
Zincul este esențial pentru a ajuta la vindecarea rănilor și pentru a stimula imunitatea și, de asemenea, susține o aprovizionare sănătoasă cu sânge. Cu alte cuvinte, este un mineral pe care culturistii ar trebui să-l pună în valoare prin dietă și suplimente. Zincul susține, de asemenea, calitatea somnului și recuperarea după antrenamente grele și îmbunătățește capacitatea organismului de a folosi caloriile pe care le-ați consumat pentru combustibil, în loc să le transfere spre depozitare sub formă de grăsime. Zincul joacă trei roluri principale în corpul dumneavoastră, toate fiind cruciale pentru creșterea și dezvoltarea musculară. Zincul accelerează reacțiile chimice de construire a mușchilor, stabilizează structurile proteice și vă reglează nivelul hormonal. Funcții ca acestea ajută procesul de sinteză a proteinelor musculare care se declanșează după un antrenament de rezistență.
Zincul este implicat în creșterea părului și menține glandele sebacee din jurul firului de păr să funcționeze corect. Zincul joacă un rol important în creșterea și repararea țesutului capilar. De asemenea, ajută la menținerea funcționării corespunzătoare a glandelor de ulei din jurul foliculilor. Se crede, de asemenea, că zincul joacă un rol crucial în producția de ADN și ARN. Acesta este necesar pentru diviziunea normală a celulelor foliculilor de păr, ceea ce duce la o creștere mai sănătoasă a părului. De asemenea, zincul poate ajuta la menținerea echilibrului nivelurilor hormonale, ceea ce ar putea fi unul dintre motivele pentru care este atât de eficient în prevenirea căderii părului. Există chiar câteva studii periferice în care părul încărunțit și îmbătrânit al oamenilor a revenit la culoarea inițială atunci când au fost hrăniți cu diete bogate în zinc sau cu suplimente pentru creșterea părului. Ca un bonus, zincul pentru creșterea părului poate ajuta și la eliminarea mătreții de pe scalp.
Ulei de arbore de ceai
Sursa: Natural
Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial distilat din planta australiană Melaleuca alternifolia. Acesta a fost folosit în scopuri medicinale de aborigenii australieni timp de secole și a fost identificat ca fiind un antiseptic de către chimistul șef al New South Wales în anii 1920. În deceniile care au urmat, ceaiul
s-a constatat că uleiul de arbore de ceai are, de asemenea, o activitate antifungică, antibacteriană, antivirală și antiinflamatoare substanțială. Uleiul este distilat cu aburi și a fost produs și comercializat în Australia în ultimii 80 de ani. Cu toate acestea, numai în ultimii 20 de ani, Melaleuca alternifolia a fost cultivată intensiv ca cultură agricolă comercială.
Specia este unică în Australia, iar plantele cu constituția genetică necesară pentru a produce uleiul sunt originare din nordul statului New South Wales. Prin urmare, aici are loc cea mai mare parte a producției comerciale. În prezent, în Australia există aproximativ 3000 de hectare de arbore de ceai cultivat și aproximativ 100 de producători. Mai mult de 80% din uleiul de arbore de ceai din lume este produs în Australia. Aproape 90 la sută din uleiul de arbore de ceai australian este exportat, în principal în America de Nord și Europa.
Uleiul de Melaleuca alternifolia are mai mult de 100 de componente. Cel mai abundent dintre aceștia este terpinen-4-ol, care reprezintă cel puțin 30 % și are un rol important în activitatea antimicrobiană a uleiului. Ciupercile sunt agenți patogeni importanți pentru om, cauzând infecții superficiale comune.
Un studiu efectuat în 2002 a constatat că uleiul de arbore de ceai poate inhiba și distruge drojdiile, dermatofitele (care provoacă infecții superficiale ale unghiilor și ale pielii) și alte ciuperci filamentoase. Printre tipurile de infecții sau afecțiuni care sunt asociate cu ciupercile și care pot fi potrivite pentru tratamentul cu ulei de arbore de ceai topic se numără mătreața și dermatita seboreică (cauzate de drojdiile Malassezia).
Matcha tea
Sursă: natural
Apa de ceai Matcha este un extract apos obtinut prin distilare cu abur. Este destinat să devină ingredientul preferat al industriei cosmetice fără îndoială. „plantă de sănătate” prin excelență, previne diferite tipuri de stres, cum ar fi stresul oxidativ, dar stimulează și microcirculația pentru a detoxifica pielea și astfel încetinește îmbătrânirea prematură. Ceața de ceai matcha este bogată în aminoacizi, polifenoli, minerale și cofeină.
Simbol autentic atât al luxului, cât și al tradiției, ceaiul Matcha, este adesea descris drept „aurul verde al Japoniei”. Ceaiul Matcha este de origine chineză, dar și-a construit reputația în Japonia în secolul al XVI-lea când a fost introdus în Ceremonia Ceaiului, pentru a aborda degustarea dintr-un unghi spiritual de armonie, respect, puritate și liniște sufletească.
Produse exclusiv din Ceai Tencha, frunzele sale sunt prelucrate printr-o tehnică meticuloasă și ancestrală, înainte de a fi transformate într-o pulbere verde foarte fină și strălucitoare, care atrage privirea la prima vedere.
Matcha este un puternic concentrat antioxidant. Previne stresul oxidativ și stimulează microcirculația pentru a detoxifica pielea și a încetini îmbătrânirea prematură.
Glaciar water – apă din ghețari
Sursa: Natural
Argentiere Icecap Water este selectată în mod special din ghețari alpini. Colectată de pe partea franceză a Mont Blanc, are un nivel foarte ridicat de minerale, în special calciu și siliciu, care asigură proprietăți de restructurare la nivel dermic și epidermic.
Urban D pollution blend – amestec Urban D pollution
Amestecul urban D-pollution este utilizat pentru protecția celulelor cutanate împotriva citotoxicității induse de poluarea atmosferică, cum ar fi fumul de țigară, dioxidul de sulf și metalele grele. Acest produs este compus din acizi fenolici continuti in extractele de iedera si floarea soarelui sunt asociati cu acidul fitic din tarate de orez, si asigurand o activitate globala anti-poluare prin mentinerea unei pielii sanatoase.
Dioxidul de sulf SO2 este un gaz marcator al poluării atmosferice (esapament auto, încălzitoare de combustibil, ardere a cărbunelui). În mediu apos gazul se transformă în bisulfit și metabisulfit (ploi acide). Complexul urban D-poluare protejează împotriva citotoxicității induse de dioxidul de sulf.
Rata de supraviețuire a celulelor crește cu 200 până la 300%. Cadmiul este un metal greu care provine din site-uri industriale precum fabrici de topire, rafinării de petrol. În plus, acest metal este produs prin incinerarea deșeurilor.
Cu complexul urban D-poluare, protecția împotriva mortalității celulare este aproape totală. În prezența amestecului nostru activ, stratul de fibroblaste nu este modificat. Celulele rămân vii și viabile în toate condițiile, inclusiv protecție împotriva fumului de țigară.